Wie zijn wij?

Wij, Piet, Dieuwke en Anne Pieter Visser exploiteren gezamenlijk het melkveehouderij- en recreatiebedrijf ALDWAR PLEATS op Munkedyk 1, 8611 JP in Gaastmeer.

In 2014 en 2015 zijn beide takken flink gerenoveerd en uitgebreid.

In januari 2015 zijn de eerste koeien in het nieuwe deel van de stal gekomen. Toen moest er nog heel wat gebeuren, maar deze zomer hebben we de nieuw- en verbouw van onze melkveehouderij af kunnen ronden en nu profiteren zowel de dieren als wij van de voordelen van zo’n prachtige renovatie: veel licht, ruimte en gemak. Een grote vooruitgang wat betreft arbeidsgemak en dierwelzijn.

Naast onze boerderij hebben we al vanaf 1989 een tweede tak als recreatiebedrijf. Verhuur van een vakantiewoning (www.aldwar.nl), verhuur van kamers (www.bedenbrochje.nl), en verhuur van 20 ligplaatsen voor boten in Jachthaven Pieter Bouwe. Toen in 2001 in onze stolpboerderij nog meer plaats vrij kwam i.v.m. de bouw van een jongveestal zijn we ook kleinschalig begonnen met het aanbieden van winterstalling.

In 2014 begonnen en in mei 2015 opgeleverd: Jachthaven De Terp, Wieldyk 28, 8611 JK Gaastmeer.¬†Een duidelijke kwaliteits – en kwantiteitsslag wat betreft de recreatiemogelijkheden in Gaastmeer! Maar: met behoud van de kleinschaligheid; vaste ligplaatsen voor zo’n 40 tot 50 boten. We bieden u kwaliteitsplaatsen aan in een groene, landelijke en waterrijke omgeving met alle voorzieningen waar u behoefte aan hebt dicht bij de hand. We leggen op dit moment de laatste hand aan de afwerking van de ligplaatsen: o.a. touwen tussen de boxen, nummers op de plaatsen en boxbeschermers worden aangebracht. Het is de bedoeling dat er deze winter nog een toiletgebouw bij de jachthaven gebouwd wordt. Er is nu ook beperkt winterstalling mogelijk op het parkeerterrein bij de jachthaven. Vraag naar de mogelijkheden.

Als liefhebbers van mooie plekjes en routes fietsen en varen wij alle drie graag. En terug van weggeweest komen we steeds weer tot de conclusie dat Gaastmeer een unieke ligging heeft: aan alle kanten omgeven door water en weilanden met veel mogelijkheden voor watersporters om te varen en te zeilen. Nu, sinds een paar jaar, door de realisatie van het Friese Merenproject, zelfs zonder bruggen over de Fluessen tot aan Warns en over het Heegermeer via Heeg tot aan Lemmer! En binnen een uur bent u via de sluizen in Workum of Stavoren op het IJsselmeer.

En mocht u even iets anders willen doen dan varen: een knooppunt van fietsroutes en wandelpaden brengt u alle kanten op, met of zonder pontjes! En u kunt genieten van rust en ruimte en van mooie vergezichten over land en water met prachtige luchten en kleine dorpjes in de verte.